Sunday, 22 August 2010

Maher Zain di Wales

Alkisah bermula dari kem Islamic Relief (IR), kami dapat tahu dari Newport-ians yang Maher Zain akan datang ke sana buat persembahan. Entri percuma lagi tuh. Persembahan sempena ulangtahun satu organisasi dan juga untuk kutipan Ramadan.

Apa lagi, balik kem terus ajak ibu ayah pergi...excited2 =D Maher Zain ada dua persembahan hari itu, pertama di Bristol dan kedua di Newport. Program di Bristol lagi besar dan IR adalah sponsor utama program - IR buat kutipan sempena Ramadan untuk Afrika. Memang nak pergi buat volunteering (+ watch MZ's performance!!) di sana, transport provided, tapi sayang sekali, selisih dengan Red Cross training.

Sebelum ni, tak pernah tengok internation singer on live....so I guess giving up a bit of RC training would be ok! Pergi RCT separuh hari saja. Alhamdulillah tak adalah rasa menyesal sangat sebab persembahan Maher Zain memang terbaiiiikk lah! Subhanallah 3x!

MZ nyanyi 6 lagu - Allahi Allah Kiya Karo, Barakallah, Always Be There, Inshallah, The Chosen One, Open Your Eyes. MZ tak nyanyi lagu 'For the rest of my life'.....sian kakak nak dengar :P But he sang my favourite - Always be there!Depan sekali....well chances don't come easily! My sis and me.
Credit to Rosie, the photographer =)
Autograf. Satu tandatangan, satu tarikan. Kenapa ya?

Yang berkopiah merah itu namanya Haiqal Muflahi, seorang komposer, penulis lirik dan juga penyanyi nasyid.


Orang berbaju merah itu buat volunteering sama dengan saya dan kakak bawah IR Wales, jadi dia tolong arrange untuk dapatkan satu gambar kami sefamili dengan M.Z sebab kami datang jauh dari Swansea (walaupun tak jauh mana pun). Orang berbaju merah itu adalah driver M.Z ke program di Wales ni. Tak suruh atau minta pun sebenarnya, tapi dia yang offer, go on sajalah. Kronisme? Taklah. xD
Poster program.Kanak-kanak yang teruja dengan lagu 'Allahi Allah Kiya Karo'. Tak berapa faham, tapi layan sajalah ^_~
Adik Yemeni yang sangat comel dan cheeky! Dia bisik beberapa kali dengan Maher Zain, mahu shake hands katanya.

Salah satu jualan pada cultural festival ini. Kawan Newport saya, Afsana lukis(?)! Sangat cantik.

"He has a really nice voice although I don't really understand his songs," kata Rosie yang kami seret ke sana. Ops, bukan seret, dia nak ikut.

Rosie bersama adik berbaju hijau yang sangat lovely!! She loves giving hugs..
Sisi. Yang dari hadapan, too cool to show! hihi
Pulang pen. Tak larat nak tanda autograf? xD

Balik dari sana, singgah sekejap di rumah a.Aidil & k.Hanim di Cardiff. Kak Hanim baru pindah kerja dari Ireland ke Cardiff dan juga fan lagu Maher Zain. Kesian k.Hanim tak tahu pasal program MZ di Newport...tak terfikir nak beritahu. Maaf kak :)

P.S. Come again to Wales, Maher Zain! And Malaysia too!
Related Posts with Thumbnails