baru kasut, belum lagi..

Saya rasa satu dunia dah tahu tentang Bush dibaling kasut di fairwell visit nya di Iraq. Tak cukup parti pimpinannya kalah dalam Pilihanraya Presiden US. Satu eksperesi kebencian dan penghinaan serius buat si Bush - kebabush walaupun memang kelakar. Biarpun balingan itu agak tersasar, tapi cukup memberi mesej penentangan bahawa umat Islam tidak boleh dipermainkan.

Seperti kata Rendra, "Jika takut dengan risiko, jangan bicara soal perjuangan."

Pastinya, tinggi risiko yang ditanggung Muntadar al-Zaidi. Siapa yang berani menanggung risiko sebesar itu? Saya pun tak berani mengaku saya mampu. Dengan sang PM Iraq yang dibonekakan, tak bermakna rakyatnya boleh dibonekakan. Seimbas lalu videonya, Bush nampak selamba. Biasalah, itu baru dibaling dua pasang kasut di sidang media..belum lagi dibaling benda2 yang meletup seperti yang berlaku pada bekas Presiden Pakistan, Benazir Bhutto. Wallahualam.

Comments

assabakie said…
agak2..kasut tu jd berharga ke tak..hek3
HafizuddinPirus said…
semoga kita dapat ambil pengajaran daripada perkara tersebut. Umat Islam kini kebanyakannya LESU di timpa arus jahiliyyah.semangat perjuangan mempertahankan agama yang tercinta ini semakin kurang.

Semoga Allah SWT memberikan kita kekuatan dalam memperjuangkan Islam.

InsyaAllah..
PrinCeSs NuR said…
kasut tu msti bangga punye woo
hee :)

insyallah, hafizuddinpirus
sama-sama la doa!