Sunday, 15 August 2010

Elevator Ramadan

Ramadhan Mubarak! Ramadan kareem!
--@c(=

lolipop^

lol. Joking2.

Pernah tak korang tersangkut dalam lif?
berseorangan?
di bulan ramadan?

Saya pernah! Photobucket

Mula-mula tersangkut, rasa tak percaya. Nak tekan emergency button pun ragu-ragu, 'biar betik tersangkut?'. First time, first experience!

Sekali tekan, 1 saat. Kali kedua, 4 saat. Terakhir, tujuh saat. Lama gak tunggu...banyak lampu2 terang, air-cond tiada, panas. Alhamdulillah tiada orang lain, jika tak pasti lagi suam suhunya.

"Hello, hello!"
"Can you hear me?"
"Are you all right there?
"Which floor are you at?
"Don't worry, we'll get you out"

Ok! Soalan dah banyak, bunyi krok-krek di luar, berpeluh sudah...bila cik pintu lif mahu buka?
tik.
tok.
dup.
dap.
dinggg.

"Yeyyyy!", orang2 luar bersorak gembira.
"Come on, get out before it close again!", panggil mereka pada saya yang tercacak tersenyum di depan pintu.Photobucket Fuhh...macam segan pula nak keluar T_T. Terus saya pergi ke ibu yang muka sangat kerisauan...mestilah, anak ibu kan. *winks*

Lepas hari tersangkut lif, bila tengok 'muka' lif, terus paling ke anak-anak tangga. Bila terserempak dengan staff2 yang tolong bukakan lif, menebal-nebal rasa segan. Naik satu tingkat pun nak guna lif...haish.Photobucket

Apa-apa pun, Ramadan mestilah challenging kan! Level iman & amal nak naik cepat dan tinggi2 macam elevator kan. Sabar2 (:

Alhamdulillah ala kulli hal~
Photobucket

4 comments:

MYRA Amira said...

bella starts writing something bout her life! i like this! (Y)

Living ridwan:pucongggisme said...

Okeyla tu naik tangga..bolehla kurus sikit...hehehe.but that wont be applied on me because ima pitiful injured guy :P

Azam said...

pelik gak. byla sorg boleh tersangkut. byla berat kot. hehe. a. azam penah tersangkut lif sbb ramai sgt naik. lif tu dah x larat dah. ada dlm 21 org kot. berenti plak kat tgh2 tingkat. mmg panas gila..

Qurrata 'Ayun said...

@Myra - Personal writing is not really me. I write about my life indirectly in all my posts =)

@Ridwan - Saya selalu naik tangga kecuali hari itu. lol. Juga, ada kalori bukan bermakna gemuk :P

@A.azam - Maksimum lif tu 7 orang. Seorang Byla=7 orang? erkk?
Pintu dia tersekat sebab tu tak boleh buka laa.

Related Posts with Thumbnails